SEX V TĚHOTENSTVÍ

O milostných hrátkách a vyvrcholení v průběhu jiného stavu jsem toho slyšela ještě, než jsem byla těhotná, celkem dost. Mám několik kamarádek, které si zvýšené prokrvení genitálií nemohly vynachválit a na intenzivní orgasmy, které v průběhu těhotenství zažívaly, vzpomínají dodnes. Ale na druhou stranu mám v blízkém okolí i holky, které rozhodně nejsou puritánky (to bych si s nimi asi neměla co říct :D), a které si během očekávání potomka dopřávaly nedobrovolnou sexuální abstinenci. Která tedy nebyla nařízena lékařem ze zdravotních důvodů, ale zkrátka se na sex necítily, ať už po fyzické či psychické stránce.

Jako všechno související s početím i porodem potomka, je i prožívání vzrušení v těhotenství extrémně individuální.Víte, že jsem optimista a cíleně se snažím pracovat na tom vidět vždycky všechno z té lepší stránky, takže jsem doufala, že díky těhotenství a třeba i již zmiňovanému prokrvení zažiji a poznám zase další dosud nepoznané vyvrcholení. Ještě v průběhu těhotenství jsem si řekla, že se s Vámi podělím o moje zkušenosti bez ohledu na to, jaké budou… Jak jsem sex v těhotenství vnímala?

Rozhodně souhlasím se všemi, kteří mi tvrdili, že vyvrcholení a orgasmy jsou mnohem intenzivnější až takřka vyčerpávající. Přesně tak jsem to od nějakého 4. měsíce cítila. Díky tomu velká část našich oblíbenců z hříšného šuplíku zůstávala po dobu těhotenství nevyužita, protože jsem se tak skvěle udělala hned napoprvé, že jsem povětšinou neměla potřebu dalšího orgasmu. Teda takhle, ne že bych si nedala říct, ale po dalším vyvrcholení bych odpadla a byla schopná prospat celý den. Nebudu tedy souhlasit s mojí kamarádkou, která tvrdí, že by si kdykoliv střihla tyhle nadgalaktické těhotenské orgasmické výšiny znovu. Neříkám, že jsem si neužívala milostné hrátky v průběhu těhotenství, ale na druhou stranu pro mě, která je zvyklá nemít limity a málokdy odpadnout takhle rychle, to bylo značně omezující a leckdy i vyčerpávající. Vyzkoušela jsem toho opravdu hodně, jsem neskutečně vděčná, že jsem poznala partnera, se kterým mohu sdílet všechny mé méně či více zvrácené touhy a zároveň máme stejný sexuální apetit. Náš nespoutaný milostný život zpestřený spoustou erotických pomůcek i jiných zážitků mi maximálně vyhovuje, takže co do prožitku intenzivní těhotenské rychlovky byly fajn – ale nemusím je mít každý den. Takže jsem se ke konci těhotenství těšila, až si budeme moct znovu užívat tak, jak to máme nejraději. Nicméně neplánujeme mít doma jedináčka, takže nás to čeká minimálně ještě jednou nebo dvakrát, jsem sama zvědavá, jak to budu prožívat v dalším těhotenství.

Pokud bych měla zhodnotit mé těhotenství, rozhodně jsem patřila mezi ty šťastnější, které si užívaly jiný stav plnými doušky a netrápily mě téměř žádné těhotenské neduhy. Ze začátku mi bylo špatně, to ano, ale naštěstí ne celý den. Takže souhlasím s velmi často uváděným tvrzením, že v prvním trimestru máte chuť i sílu (pokud teda zrovna nezvracíte :).

Ve druhém trimestru máte neskutečnou chuť, ta vyvrcholení, alespoň v mém případě opravdu stála za to. Doporučuji si na druhý trimestr ideálně jeho začátek naplánovat Babymoon, nebo alespoň prodloužený víkend ve dvou. V tomhle období ještě obléknete většinu prádla, břicho vás ještě tolik nelimituje, můžete si užít skvělý čas ve dvou, protože pak budete mít na nějakou chvilku nejspíš v tomhle ohledu smůlu. Jak s milostnými hrátkami po porodu, tak s dovolenou, kde si budete užívat pouze jeden druhého. Do konce druhého trimestru jsem po většinu dne nevnímala těhotenství jako velké omezení, což bylo dáno i tím, že jsem celkově neměla obrovské břicho, nejvíc jsem přibrala až ke konci těhotenství.

Každopádně k večeru se celodenní únava projevovala, s každým dalším měsícem těhotenství = kilem = větším miminkem to bylo patrnější. V třetím trimestru jsem sice byla stejně nadržená, ale pokud jsme si neužili ráno, tak od odpoledne dál už nic nebylo…. Často nás o vzrušení a náladu na milostné hrátky připravila kopající ručička či nožička, která se lehce rýsovala z břicha, což bylo roztomilé, ale rozhodně ne žhavé... Proto pokud bych měla popsat náš těhotenský sexuální život v jednom přídavném jménu, rozhodně by to bylo ranní, protože večer už se mnou velmi často opravdu nic nebylo…

Během těhotenství jsem plánovaně i neplánovaně testovala několik erotických pomůcek. Moji recenzi na vibrátor Sundaze, od Fun Factory jste si mohli přečíst na blogu v březnu.

Před porodem mi přišel balíček s dalšími dvěma kousky z dílny stejného výrobce. Vzhledem k tomu, že jsem měla bezproblémové těhotenství a jednalo se o co do velikosti o menší hračky (článek o tom, jaké erotické pomůcky je vhodné používat v průběhu těhotenství najdete zde), nečekala jsem a Minivibrátor VOLITA a Pulsátor Stronic Petite vyzkoušela hned. I když jsem byla nadšená po první testovačce, nechtěla jsem být ovlivněna tím koktejlem a mixem hormonů, který během očekávání touženého potomka zažíváte, takže jsem mé poznatky nesepisovala.

A musím říct, že samotnou mě překvapilo, že když jsem následně testovala všechny zmiňované vibrátory po porodu, moje hodnocení bylo stejné. Tak nevím, spousta z vás mi psalo, že sex po porodu si ženy užívají mnohem více, tak je to možná ovlivněné i tím.

Každopádně na těhotenství celkově vzpomínám moc ráda, budu ráda, když i ta další proběhnou takto hladce. Ale jsem ráda, že už mám zpátky své tělo a můžeme si užívat jako dřív. Z mých zkušeností, pokud si chcete užívat a vést plnohodnotný sexuální život i když očekáváte příchod miminka, je důležité být tolerantní vůči potřebám druhého, čímž myslím těhotnou partnerku. A zároveň otevřeně komunikovat o tom, jak co cítíte. Samozřejmě, pokud neřešíte pracovní dobu od do, jako my, bude pro vás podřizování se potřebám vašeho libida, ale i zároveň těhotenským obtížím jednodušší.


SHOP MY LOOK