THE ORDINARY

O značce The Ordinary jste už nejspíš slyšeli, známá je nejenom pro skvělé účinky produktů (neobsahují parabeny, minerálních oleje ani barviva). Za zmínku stojí určitě i to, že neinvestují do marketingu a luxusních obalů, i díky tomu bývá označována jako budget-friendly.
Na experimenty mě užije mnohem více v jiných oblastech než v kosmetice, takže se mi nechtělo měnit osvědčenou denní a večerní rutinu, zkoušet nová séra, oleje atd… Malinko mě také odrazovalo, že na YouTube najdete spoustu videí, která tento kanadský brand, který patří do skupiny Deciem poměrně haní, blogeři v nich ukazují pleť, která po použití sér s vysokou koncentrací kyselin byla podrážděná. I když mě kosmetika baví, rozhodně se nepovažuji za odborníka, takže se mi nechtělo riskovat, že neodbornou domácí aplikací si stav pleti zhorším.
Během lockdownu jsem ale měla prostor zhlédnout další videa, která mě nakonec přesvědčila, že dám The Ordinary šanci. Moc hezky zpracovaná videa, najdete na kanále u Patricie Matiss, kde je perfektně vysvětleno, jak produkty správně vrstvit.Víte, že jsem zastáncem delšího testování, bez ohledu na to, o jakém tématu recenzi píšete, a u pečující kosmetiky to platí dvojnásob. Ještě před porodem jsem si objednávala další balíček na webu Deciem, proto se s vámi v dnešním článku podělím o to, co jsem si oblíbila a které lahvičky, už znovu neobjednám.

Alpha Arbutin 2% + HA
Naprosto nadšená, jsem ze séra, které zesvětluje pigmentové skvrny a snižuje produkci melaninu, je za mě asi ze všech vyzkoušených nejúčinnějším produktem. Používám ho 3x týdně vždy večer. Během dovolených, kdy byla moje pleť vystavená slunečnímu záření většinu dne, jsem ho nanášela každý den pobytu. Jedinou nevýhodou je za mě textura. Alpha Arbutin 2% + HA má lepivou, lehce táhlou konzistenci, zanechává zvláštní film na kůži, proto si nedovedu představit, že bych ho používala na den pod krém a make-up.

Záleží na každé pleti, jak na vrstvení více produktů reaguje. Ta moje velmi často další vrstvu zcela neabsorbuje, takže se mi pak na pleti pak drolí. Což se mi stalo i u většiny vyzkoušených sér od The Ordinary, z toho důvodu jsem je zařadila na večer.
Pro představu moje večerní rutina probíhala – odlíčení ve sprše (na odstranění make upu Rinse-Off Foaming Cleanser čisticí pěna pro mastnou a smíšenou pleť od Clinique a poté jemný zklidňující čisticí a odličovací gel Sensibio Gel Moussant od Biodermy), dočištění pleti pomocí micelární vody, kyselina (např: Lactic Acid, a na závěr Niacinamide. Plus pak samozřejmě noční péče, ať už v podobě krému nebo olejíčku.

Niancinamide 10% + Zinc 1%.
Tohle sérum obsahuje dvě nejúčinnější ingredience známé pro své výborné vlastnosti, pokud vás trápí problematická pleť. Sérum reguluje tvorbu kožního mazu a vyrovnává tón pleti, navíc zlepšuje tvorbu kolagenu. Pleť je krásně jemná, akné nebo pupínky neřeším, ale líbí se mi jak se tón pleti hezky vyrovnává.
Nesmí se používat v kombinaci s produkty obsahující vitamin C.

Hyaluronic acid 2% + B5
Kyselina hyaluronová je naprostý základ, co se týče pečující kosmetiky na pleť, najdete ji obsaženou ve většině krémů. Dodává pleti hydrataci, kterou potřebuje každý typ pleti. S přibývajícím věkem u každého klesá obsah této kyseliny, který v pokožce přirozeně máme a kvůli tomu dochází k dehydrataci a objevují se vrásky. Hyaluronic Acid 2% + B5 je takový základ, který se ani mě jako jediný nedrolí,takže ho můžete používat, jak ráno, tak i večer – navíc je neutrální, takže nemá žádné konflikty s jinými séry od The Ordinary, takže je dobré ho mít a použít, když nemůžete vytáhnout jiné.
Což je mimochodem právě ten důvod, proč najdete na The Ordinary nejenom pochvalné recenze. Jedná se účinnou kosmetiku s ověřenými ingrediencemi, která obsahuje vysoké koncentrace uvedených látek, takže pokud si předem nezjistíte, co je vhodné a kdy používat, můžete si pleť podráždit.


Densifying multi-peptides for Hair density
Koupila jsem si ho na základě pochvalných recenze ve videu, sérum slibuje dodat vlasům hustotu a tloušťku. Výsledky by byly vidět při každodenním používání více, ale já ho aplikuje 3x týdně (pouze ty večery, když vím že si ráno budu mýt vlasy). Má nemastné složení, ale druhý den je potřeba si vlasy umýt.
Sérum, mám taky koupené znovu, spoléhávám na něj, že mi společně s kolagenem a vitamíny, pomůže zabránit úbytku kštice, která po porodu trápí spoustu žen.



Granactive Retinoid 2% Emulsion
Retinol je čistá forma vitamínu A, který je pro zdravou pokožku nezbytný. Podporuje tvorbu kolagenu a předchází tak stárnutí pleti. Je to silný antioxidant, takže dokáže odstranit odumřelé kožní buňky. V portfoliu The Ordinary najdete hned několik retinolů, které se liší podle procent účinností. Pokud s retinolem na své pleti nemáte zkušenosti, doporučuji začít se slabší koncentrací.
Po Alpha Arbutinu 2% + HA se jedná o můj druhý nejoblíbenější produkt, od obou už budu mít za chvilku spotřebované druhé balení a určitě objednám další

Jednoduché skleněné obaly bez zbytečných příkras (jejich produkty jsou z 80 % v lahvičkách s kapátky) jsou fajn, ale pokud si objednáte více věcí na vyzkoušení jako já. Tak možná budete řešit, kdy, co a jak používat. Na fotkách u článku to vidět není, ale na videu, kde o mých zkušenostech mluvím, můžete vidět, že jsem si lahvičky polepila, abych složitě nepátrala v paměti, který flakon vytáhnout.

Do kategorie, není špatné, ale znovu neobjednám jsem zařadila následující:

Oils 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil
Za studena lisovaný, čistý 100% organický šípkový olej je na moji pleť asi až moc výživný. Olejíčky mám ráda, miluji noční olejové sérum na pleť od Kiehl´s, které se krásně vstřebá a pleť je po probuzení vyživená, ale není upatlaná. Bohužel přesně tohle slovo, mi přijde pro popis Oils 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil nejvýstižnější. I při použití opravdu malého množství jsem se vzbudila s mastným obličejem.



High-Adherence Silicone primer

Právě tuto podkladovou bázi pod make-up spousta make up artistů vychvaluje až do nebes. Rozhodně není špatná, neucpává póry, pleť zmatní, vyhladí jemné linky a póry, nezpůsobuje pupínky. Nepoužívám primer každý den, ale sahám po něm, když se chystám na nějakou slavností akci, večer ven a chci, aby mi výraznější make up vydržel opravdu dlouho.
Mé nejoblíbenější bázi na minimalizaci a vyhlazení pórů The Poreprofessional od Benefit se rozhodně nevyrovná, se sice nevyrovná, protože ten dokáže mou pleť zmatnit na mnohem delší dobu. 


Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants

Hydratační SPF na ochranu pokožky před poškozením sluncem mi nesednul vůbec, pod make upem se drolil, vytvořil zvláštní film na kůži. Takže po tom, co jsem ho
 2x vyzkoušela se stejně tristním výsledkem a byla nucená se komplet odlíčit, jsem ho obratem vyhodila do koše.


Objednávala jsem z oficiálního e-shopu DECIEM, nebo Sephora.cz. Cenově to vychází úplně stejně, tak pokud neradi objednáváte ze zahraničí, zkuste se podívat na tento web.


SHOP MY LOOK