PERIFIT KEGEL EXECISER

Jak už jsem párkrát zmiňovala, trošku mě poporodní forma zaskočila. Teď nemám na mysli vizuální stránku (nečekala jsem, že den po porodu budu vypadat jako před otěhotněním), ale míra bolesti, délka hojení i povolené pánevní dno mne celkem nepříjemně zaskočilo (celý článek najdete zde).

Víte, že zastávám heslo, kdo je připraven, není překvapen – už před porodem jsem měla doma nachystané prášky proti bolesti, dubovou kůru a trenažér Perifit. Upřímně, doufala jsem, že ani jedno z toho nebudu muset vytáhnout. Což se bohužel nestalo, využívala jsem vše opravdu hojně… 

Mimochodem povolené pánevní dno nemusíte řešit jenom po porodu, ale třeba i po gynekologických operacích, či potížích s inkontinencí. Pokud si rádi užíváte, stejně jako já, tak pánevní dno je opravdu výhodné posilovat. Zlepší se díky tomu vaše sexuální prožitky, a zpevnění pánevního dna prý dokonce pomáhá při nemožnosti dosáhnout orgasmu.

Můžete se setkat se spoustou pohledů na to kdy začít cvičit pánevní dno po porodu. V zásadě se to dělí na dvě skupiny. Podle prvního je ideální začít co nejdříve po porodu. V šestinedělí je tělo od přírody nastaveno k involuci (vše se stahuje a vrací k normálu) a proto je vhodné toho využít. Druhý postoj zase preferuje nechat šestinedělí na kompletní regeneraci a nijak do ní nezasahovat.

Bez ohledu na to, který způsob je vám bližší, podělím se s vám o moje tipy, které můžete vyzkoušet, až se na to budete cítit.

Cviků na posílení této oblasti najdete na internetu spoustu, velmi známé jsou tzv. kegelovy cviky, které v roce 1948 vymyslel americký gynekolog Arnold Kegel. Jak je na tom vaše pánevní dno, můžete zjistit, hned při příští návštěvě toalety (zastavte proud moči, svaly, které vám k tomu pomohly, jsou přesně ty, o kterých v dnešním článku píšu). Je to skvělý test, ale rozhodně to není dobrý způsob, jak pravidelně posilovat pánevní dno, více se o tom můžete dozvedet zde.

Další možností, jak možná ještě rychleji dosáhnout výsledků, je zakoupit si nejrůznější pomůcky. Nejznámější jsou asi Venušiny kuličky, které možná většina z vás zná a možná je i doma má. Já dokonce vlastním rovnou několikery (kovové, silikonové), ale protože jak se říká pokrok, nezastavíš. Sáhla jsem po novější pomůcce, především protože jsem chtěla celý postup, co nejvíce urychlit a zefektivnit.

VAGINÁLNÍ TRENAŽÉR PERIFIT KEGEL EXERCISER

Základní informace, rozměry a technické parametry najdete na stránkách prodejce, ty vám sem nebudu kopírovat. Chci se s vámi podělit především o moje zkušenosti.

Jedinou nevýhodou, kterou je asi nutné zmínit na začátku, je, že trenažér není doporučeno používat, hned po porodu. Ideální je chvilku počkat, až se vše zahojí, což je pro netrpělivce mého typu docela dlouhá doba. Žádnou další nevýhodu jsem při používání neobjevila. Tvar i velikost jsou za mě naprosto perfektní, materiál mi připomíná vibrátory od Fun Factory, jejichž hedvábně jemný siikon mám moc ráda, jak víte…

Pokud jste po porodu obezřetnější a nehcete spoléhat pouze na dezinfekční prostředky, můžete určitě použít i kondom. Který jsem nasazovala při používání v době menstruace (tím, že jsem nekojila, tak se mi perioda vrátila celkem rychle, ale je poměrně nepravidelná a leckdy i velmi dlouhá-15 dnů v kuse), proto jsem byla ráda, že trenažér je možné používat i během vašich dnů.

Pokud potřebujete Perifit nalubrikovat před použítím, zpříjemnit tak vsunutí, můžete sánout po jakémkoliv oblíbeném lubrikantu, není potřeba kupovat nic speciálního, jen se ujistěte, že se jedná o lubrikant na vodní bázi ( výrobce vysloveně nedoporučuje používat ty silikonové).

Jediné, co k použití potřebujete je smarphone, do kterého si stáhnete aplikaci, která je kompatibilní jak s jablky tak i Andriodem. To je asi vše, co potřebujete vedět před prvím použitím. Ovládání je velmi jednoduché, stejně jako princip hry. Celé posilování, spočívá v hraní počítačové hry, které ovládáte právě přes trenažér zasunutý v pochvě.

Nepatřím mezi milovníky počítačových her, nikdy jsem vlastně ani žádnou pořádně nehrála. Princ of Persia, mi umřel vždy, když měl poprvé přeskočit ty kůly a tím celé moje paření u compu skončilo. Přesto nebo možná právě proto mě hra, kterou při posilování hrajete, což je způsob jakým tuhle pomůcku používáte neskutečna bavila (pokud hrajete nějaké sofistikovanější hry, tak si můžete vybrat i z dalších designů/ herního prostředí, mě celou dobu stačil motiv hor, které mám ráda). Nejedná se opravdu o nic složitého, sbíráte kytičky, vyhýbáte se ptáčkům v hezké krajině. Používala jsem Perifit vždy večer v posteli (nejvhodnější poloha pro veškeré cvičení pánevního je vleže, nikoliv vsedě nebo ve stoje, kdy orgány více „tlačí“ na pánevní dno) po dobu 7-10 minut.

Jako u každého cvičení je důležitá pravidelnost, u perifitu ucítíte výsledky opravdu brzy, což je fajn. Ale nebudu vám lhát, čím lépe jsem se uvnitř cítila, tím méně jsem hrála. Což je škoda, protože , jak jsem zminovala, čím víc naposilováno máte, tím lepší sexuální prožitky máte. Proto se chci k pravidelnému sbírání kytiček znovu vrátit, už nepotřebuji tak často, jak tomu bylo po porodu, ale 2-3 týdně by bylo fajn.

Na trenážerů, ocenuji příjemný tvar, který je mi osobně mnohem bližší než třeba Venušiny kuličky. Pokud máte rádi progres, výsledky, grafy, tak se vám bude líbit , že veškeré cvičení je zaznamenáváno a vy vidíte jak se zlepšujete. Nejlepší mi na celé aplikaci přijde individuální nastavení. Přizpůsobuje se kondici vašeho pánevního dna, před každou hrou si totiž nakalibrujete intenzitu. Pokud vás trápí bolesti, nejste si jistí, že už je tam dole, všechno ready na hraní videoher s aplikací Perifit, poradte se před prvním použitím se svým lékařem. Nejsem gynekolog, takže i když si s vámi ráda píšu o nejrůznějších sexy hračkách, tohle opravdu posoudit nedokážu.


SHOP MY LOOK