KDO MAŽE TEN JEDE

Doufám, že si užíváte letních dnů, ať už jste na chatě (jako my minulý týden), u moře nebo výletíte někde po památkách. Zkrátka ať jste kdekoliv, myslím si, že je důležité nezapomínat se řádně namazat. Nebojte, dnešní článek nebude o UV faktorech (i když i s těmi mám poměrně velkou zkušenost kvůli tomu, že se neustále chráním před pigmentovými skvrnami v obličeji) ani o osvěžení v podobě alkoholického drinku, kterým se dá také dobře namazat...  Tématem dnešního článku „Kdo maže, ten jede“ budou lubrikační gely, o kterých už mám v plánu vám napsat poměrně dlouho.

I když je pro mě typické spíše vyzdvihovat to, co mi vyhovuje, a hodnotit kladné zážitky, než se hnípat v těch negativních, rozhodla jsem se, že v dnešním článku zmíním dva gely, se kterými jsem naprosto nespokojená. Lubrikační gel/krém od Ann Summers byl pro mě obrovským zklamáním. Přiznám se, že jsem se nechala nalákat na líbivý obal. Připomínal mi krémy od Victoria Secret, které jsou prostě takové roztomile holčičí a ňuňaté. A zároveň se mi líbila možnost vybrat si ze spousty zajímavých a na e-shopu lákavých příchutí a vůní. Ale tím celá ta blyštivá paráda skončila. Nikdy v životě jsem neměla nic horšího. Je to jakési lepivé cosi, s čím se rozhodne nenalubrikujete. Konzistence je taková prazvláštní, takže nevyužijete ani na masáž. Bohužel to nelepí natolik, aby se to dalo využít jako vteřinové lepidlo (pochopitelně vtipkuju). A protože jsem kdysi v článku na blogu věnovaném značce Ann Summers zmiňovala, že mám chuť jejich lubrikant i vyzkoušet, přijde mi fér se s vámi podělit o to, že podle mě za vyzkoušení opravdu nestojí.

Katastrofa číslo dvě pochází od docela známé značky, kterou sice pro lubrikanty nevyhledávám, tak jsem se s ní samozřejmě mnohokrát setkala a rozhodně jsem nikdy nebyla nespokojená. Lubrikační gely od Durexu považuju za průměrné, dostačující, ale rozhodně ne za wow. Vzhledem k tomu, že mi nevyhovuje dávkování (nemají pumpičku), tak je nekupuji. Durex play 2 in 1 Sensual jsme koupili nedávno po cestě, protože jsem v rámci balícího shonu zapomněla sbalit naše oblíbené gelíky. Podle názvu výrobek slibuje lubrikaci a zároveň možnost namasírovat se – vše má být doprovázeno svůdnou vůní ylang ylang. Dovolím si použít hlášku z velmi oblíbené české komedie Slunce, seno, erotika: „To je smrad, že by jeden pad!“ Chvilku potom, co jsme gelík začali používat, se místností začal šířit opravdu velmi nepříjemný smrad. Chvilku jsem to taktně přecházela a říkala jsem si, že možná v blízkosti začali kopat kanalizaci... Načež jsme objevili původce smradu - tubu s gelem a dostali záchvat smíchu, takže spíš Slunce, seno, erotika – pokud máte čich v pořádku, doporučuji nekupovat.

Rozhodně si nepřijdu oschlá ani věkem, ani tam zevnitř :). Vím, že spousta lidí stále vnímá použití lubrikantů pouze jako pomůcku při nedostatečném zvlhčení, někdo na to nahlíží jako na neschopnost partnera při předehře. Ale podle mě tomu tak vůbec není... Lubrikační gel je skvělý pomocník a troufnu si říct, že by měl mít místo v každé domácnosti.

Moje aktuální favority můžete vidět na fotce, používám je moc ráda, i když nemám během sexu problém s nedostatečnou vlhkostí, třeba na zpestření  -  pokud chcete vyzkoušet něco nového, nemáte doposud zkušenost s hřejivým či chladivým lubrikantem, určitě doporučuji vyzkoušet zelenou variantu- Hřejivý lubrikační gel. Jemné teplo, větší prokrvení ucíte vy i partner ihned po nanesení. Lubrikanty zjemní proniknutí a dá se použít například i na prsty. Oceníte ho tak při sebeuspokojování, pokud navíc používáte erotické hračky, to je pak lubrikant nezbytností. 

Stejně jako se vším v dnešním světě je i v této oblasti nebo produktové řadě obrovská nabídka zboží, můžete vybírat z lubrikačních gelů i krémů, které slibují možné, ale leckdy i nemožné. Každému samozřejmě vyhovuje něco jiného, taky záleží na tom, co hodláte provádět. Lubrikanty rozlišujeme podle složení do několika kategorií.

VODNÍ 

Ty na vodní bázi jsou vodou rozpustné, jsou vhodnější pro lidi s citlivou pokožkou, protože by měli nejméně dráždit (nehrozí vám u nich alergická reakce), taky jdou dobře se všeho na čem ulpí, vyprat :). Je to individuální, ale obecně vydrží méně - rychle zasychají, takže nejsou vhodné na dlouhé hrátky či různé sexpárty. Ale pokud Vám nevadí čas od času "přimazat", tak jsou perfektní a navíc nesnižují účinost kondomu ( pokud používáye lubrikační gelu spolu s kondomem dbejte zvýšené opatrnosti na to, aby byl použit lubrikační gel na vodní bázi ! Některé olejové lubrikační gely mohou poškodit strukturu latexu, což může mít za následek, že kondom nesplní svou funkci..).

SILIKONOVÉ

Silikonové lubrikanty jsou oblíbené, protože nezasychají tak rychle jako například vodní, méně lepí, díky jejich složení stačí kapka a během sexu se už o gel dále starat nemusíte. Nevýhodou a zároveň velkou výhodou je, že se složitěji umývají. Můžete si díky nim zpestřit hrátky ve vodě, zapojit třeba i oblíbené hračky a docílit potřebné vlhkosti. Pokud silikonový pomocník steče kam nemá, nestačí jen pouhé otření, a to platí i v případě následné očisty intimních partií či pomůcek. Hračku před vydenzinfikováním ( to doporučuji v každém případě, proto jsem očistě erotických hraček věnovala celý článek), budete muset omýt mýdlem.

A chcete-li vyzkoušet druhou dírku = anální sex, pak je lubrikační gel přímo nutností.  Jak už jsem psala v článku o análním sexu, zadeček je třeba řádně promazat, aby výsledný zážitek byl nezapomenutelný – ne ale kvůli bolesti, ale kvůli prožitku, který zažijete. (V okolí análního otvoru se nalézá velké množství nervových zakončení, kvůli kterým je tato oblast citlivá. Také proto při laskání či jiném erotickém dráždění těchto míst lze dosáhnout velkého vzrušení a silných erotických prožitků.) Nejsem zastáncem používání jednoho přípravku na vše. Myslím si, že si náš zadeček zaslouží gel určený právě pro něj. Lubrikační gely určené pro anální sex jsou perfektní prevencí proti poranění, samozřejmě zlepšují pocit při análních hrátkách. Anální lubrikanty mají zpravidla vyšší hustotu a jsou vytvořeny s ohledem na oblast jejich použití, to znamená, že vydrží. Složení bývá upraveno tak, aby mazací efekt byl co nejdelší.

Velmi dobrou zkušenost mám s lubrikačním přípravkem na bázi silikonu, který obvykle seženete i  v lékárně. Možná ho díky výrazně růžové barvě obalu znáte, určitě ho doma někde mám, ale bohužel jsem ho nepřibalila s sebou. Perfektní dlouhodobá lubrikace, ale jediné, co mi vadí, je způsob dávkování. Samozřejmě záleží na vás, můžete dávkovat na prsty z výšky bezdotykově, ale co si budeme povídat, občas v rámci všech možných hrátek a leckdy i požitého alkoholu do toho hrábnete prsty. Já jsem na hygienu a čistotu celkem pes a u veškeré kosmetiky preferuji balení s dávkovačem, která mi přijdou lepší. Proto jsem si zamilovala celou řadu gelů, které nabízí u „Sloníků“. Mám je vyzkoušené všechny, mnohokrát a rozhodně je doporučuji. Fungují, jak mají, pumpička se dá pootočením snadno uzavřít, dlouho vydrží a cena je ještě lepší...

SPECIÁLNÍ

Chladivé, ochucené či hřejivé lubrikační gely, které jsem už zmiňovala, jsou perfektní pro zpestření prožitku. Moje oblíbené s pumpičkou, nabízí ve spoustě variant s různým účinkem - například znecitlivující nebo dezinfekční, o kterém jsem nedávno víc psala na IG. Pak i různé příchutě, jako Malina či Jahoda, které navíc můžete používat i při orální hrátkách, což je za mě důležitý hodnotící parametr, pro lubrikanty které používám. 

Samozřejmě když píšu o gelech, nemůžu nezmínit svoje velké oblíbence - miniaturní gely, které dostanete v balíčku jako dárek k nákupu, které jsem používala v minulosti velmi často. I v případě krátkých výletů či neplánovaně plánovaných rychlovek na netradičních místech po nich ráda sáhnu, vejdou se do každé kabelky či palubního zavazadla. 

Vím, že spoustu z vás zajímají zážitky z doby, kdy jsem si užívala ještě víc nezávazně. Takže jeden (možná i tip pro slečny pohybující se v této oblasti) připojím. Moje kamarádka Bella, o které jsem malinko víc psala v knížce a která svého času řádila a užívala si opravdu velice, měla svoji fintu s lubrikanty. Ona ostatně měla finty na všechno od cestování, polykání, flirtování... Zkrátka guru Bella. Spousta mužů vnímá použití lubrikantu jako svoji neschopnost nebo si myslí, že dotyčnou nevzrušují. Pánové prostě nedokáží pochopit, že i v průběhu a s ohledem na cyklus se bez ohledu na míru vzrušení vlhkost pochvy liší. Bella si tím nechtěla kazit schůzky, které jako společnice měla, a zároveň chtěla dopřát mužům pocit, že jsou nejlepší na světě. Po sprše, ještě než si oblékla prádlo, se lehce gelem promazala, takže i když ji dotyčný neokouzlil, jeho rozhodně její vlhkost okouzlila...

 

Užívejte si letní dny, nezapomeňte, že kdo maže, ten jede...

 

Lucka ♥

 


SHOP MY LOOK