SEXY DEKOLT

Věk je sice jenom číslo, ale po sfouknutí určitého počtu svíček na dortu ho především my ženy moc prozrazovat nechceme. Některým mužům vrásky sluší, s přibývajícím věkem jsou díky nim víc a víc sexy, šarpej je také roztomilý, ale vrásčitá ženská bohužel není ani jedno z toho. Spousta starších žen si krk zahaluje zajímavými šály a výraznými šperky nebo preferuje roláky. Protože právě krk prozrazuje náš skutečný věk. A na rozdíl od ostatních partií těla, které při troše námahy (správná strava + sport) můžete vylepšit, s krkem toho moc neuděláte ani na klinice plastické chirurgie (neckliftem vyřešíte dvojitou bradu, vypnete povadlou kůži, ale s vzhledem pokožky vám to nepomůže). Existují různá anti age ošetření, která slibují zlepšení vzhledu kůže v této partii, ale žádných zázraků s nimi nedosáhnete.

Jediným řešením je prevence. Od podzimu jsem proto přemýšlela o pořízení vhodného krému pro můj dekolt, protože jednou nechci, aby se o mně říkalo, to je ta stará rašple, co se schází se zajíčky, až budu třeba někde na rande…

Nevím jak vy, ale když se nad tím zamyslím, tak krk vážně dost šidím. Cíleně ho nemažu vůbec, občas do něj rozetřu zbytek tělového mléka nebo séra či krému z obličeje. Asi lepší než nic, ale žádná hitparáda to také není. Kůže na krku je velmi jemná, méně se mastí, a proto brzy stárne.

Vyplatí se proto nezapomínat na:

PRECIZNÍ ODLÍČENÍ

PRAVIDELNÁ EXFOLIACE A PEELING

SPRÁVNÁ HYDRATACE

OCHRANA PŘED UV ZÁŘENÍM (pokud jste náchylní na pigmentové skvrny, jukněte na můj předchozí článek)

SPRÁVNÝ POSTOJ (držení těla má na vrásky v dekoltu velký vliv, stáhněte ramena dozadu a napřimte se)

SPANÍ  NA ZÁDECH

Krémů, sér i peelingů najdete spoustu, je opravdu z čeho vybírat. Já jsem výjimečně nesáhla po Clinique ani Estée Lauder (samotnou mě překvapilo, že cílenou péči na tuto oblast nenabízejí). Pořídila jsem si zpevňující krém na krk a dekolt Active Skin od Neostraty, měla jsem vzorek na vyzkoušení a byla jsem s texturou velmi spokojená. Tak uvidíme, jestli časem pořídím další balení, nebo sáhnu po jiném mazadle (zvažovala jsem ještě zpevňující krém na dekolt od Sisley). Peelingový krém používám můj oblíbený od Clinique, který odstraňuje odumřelé buňky, zjemňuje strukturu pleti a minimalizuje jemné linky, pokud potřebuju sprchu i očistu krku zvládnou rychlostí blesku, sáhám po jemném expresním odličovači s peelingem, který čístí i odstraňuje makeup. ...

Pokud máte pocit, že váš krk potřebuje ještě větší refresh, můžete vyzkoušet pleťové masky a cvičení.

Cviky pro hladký krk a dekolt jsou celkem vtipné, přiznám se, že pravidelně je rozhodně nedělám, ale na rozesmívání mého syna fungují vždy naprosto skvěle :D.

1. Buldočí brada – jednoduchým vysunutím spodní čelisti zkuste napodobit buldoka, který na vás cení zuby. Zuby nechte samozřejmě zastrčené, ale spodní čelist se pokoušejte vysouvat před horní tak, aby se vám napnula kůže pod bradou.

2. Pro stahování svalů na krku položte jazyk na spodní patro za zuby a pořádně zatlačte. Po dobu cca 10 vteřin postupně zvyšujte napětí brady.

3. Zakloňte hlavu a vytahujte bradu směrem vzhůru, vydržte alespoň 5 sekund a povolte.

Všechny cviky se doporučuje opakovat alespoň 10x.


SHOP MY LOOK