DISKRÉTNOST

Diskrétnost je ve světě rozkoše za odměnu v obálce velké téma. Diskrétnost je i téma, které vás hodně zajímá v souvislosti s mým blogem. Takže se to v dnešním článku všechno pokusím shrnout dohromady. Mimochodem tenhle post ležel na pomyslném dně rozepsaných článků v šuplíku nejdéle, samozřejmě píšu na počítači, takže přirovnání je obrazné. Ale mám spoustu článků, které jsem rozepsala, něco mě napadlo, pak jsem se k tomu vrátila, ale pořád nepřišlo to flow k dopsání a zveřejnění.

Nejprve začneme sex-businessem. Málokterý klient touží po tom, aby všichni v jeho okolí věděli, že si objednává doprovod či společnost. Muži jsou lovci, raději se budou chlubit, že někoho sbalili. Zažila jsem dokonce situaci, kdy jsem byla ve společnosti jako placený doprovod a jeden z přítomných pánů tam prohlásil něco ve stylu, že za ženskou se neplatí. Čímž nemyslel nebýt gentlemanem, například zaplatit účet v restauraci, i když ten překlad do češtiny tak teď divně vyznívá. Zkrátka tenhle muž tehdy řekl, že za společnost ženy se neplatí, ženu by měl muž sbalit, dobýt, ulovit... Gentleman, kterého jsem na danou událost doprovázela, hlasitě přikyvoval, což bylo velmi úsměvné vzhledem k tomu, že mi před několika hodinami podával na hotelovém pokoji obálku. Ale tak to prostě je. Muži obecně nemají potřebu mluvit o všem jako my ženy, rádi se chlubí, to ano. Pochopitelně rádi budou sdílet, že navštívili vaši druhou dírku, 3x vám to udělali, klátili vás, že na to nezapomenete, prostě cokoliv peprného včetně fotek, klidně, ale kolik je to stálo, už zmiňovat nepotřebují...

Slečny v sex-businessu – to je možná téma tak velké, že by zasloužilo samostatný článek.  Chytré slečny moc dobře vědí, že jejich diskrétnost bude odměněna. Na rovinu – jen slepice si napíše na IG nebo FB „já nemusím nic, já jsem princezna...“ nebo nějaké podobné nesmysly typu „full type princess“, do toho postuje každý týden fotku z jiného hotelu a v jiné zemi. Čímž neříkám, že všechny společnice si chrání identitu. V čechách méně, ale v zahraničí je spousta žen pohybujících se v oblasti erotiky, které vystupují veřejně, mají fotky s nezakrytým obličejem na internetu, propagují své služby napříč sociálními sítěmi, ale to je něco jiného než se fotit v 5* hotelech ověnčená značkovými taškami nemít žádnou práci, štědrého partnera ani zámožnou rodinu, která by byla zdrojem příjmů pro tento život. 

Do doby, než jsem si pořídila blog, jsem nikdy nic veřejně nesdílela, i když bylo co. A opravdu mě kolikrát svrběly prsty něco zveřejnit. Ale pořád jsem si říkala: „Neblbni, jak budeš vysvětlovat kamarádům, spolužákům, známým, že jsi každý měsíc 3x v zahraničí, pokaždé ubytovaná v top hotelu, večeříš v michelinských restauracích a nikdo vlastně neví, co děláš...“ Chlubivé a pýřivé já je v každém z nás, podle mě... Ale pokud si chcete zachovat diskrétnost, tak ho musíte zvládnout ukočírovat. Protože jakmile se začnete chlubit nákupy v luxusních buticích, nadstandardním životním stylem, který jste doposud neměli, tak to začne být podezřelé...   Můžete samozřejmě všem vyprávět, že na takový  pohádkový život si vyděláváte focením či modelingem... Lidé ale nejsou hloupí. Dneska „každá holka fotí a vydělává tím statisíce“, akorát ji nikdo v žádné reklamní kampani neviděl. Náhoda, co? :-)

Osobně jsem přesvědčená, krom toho, že pravda je pružná, což podle mě je :-), že obraz o sobě svému okolí vytváříme my sami. Nikdy jsem nikomu nevykládala o všech dovolených, taky jsem se vždy zamyslela, jak se obléknu, když jsem někam šla. Čím víc budete oslňovat , ať už instagramovým účtem nebo čímkoliv jiným, tím víc přitáhnete pozornost. Logicky.

Jsou samozřejmě lidé, kteří se z nějakého (mně teda lehce nepochopitelného) důvodu snaží předstírat, že žijí lepší, zajímavější, luxusnější život, než jaká je skutečnost. Nechápu, k čemu jim to pomůže nebo čeho tím chtějí dosáhnout, protože podle mě základem spokojeného života je být šťastný s tím, co mám, a být za to vděčný... Ale to odbočuju, zažila jsem nesčetněkrát, že se někdo snažil při příletu či po přistání vyfotit v jiné části letadla, než ve které cestoval. Potkala jsem spousty slečen, které daly papírové tašky z nákupu dohromady, každá se s nimi vyfotila na dané ulici či před obchodem, hned ten shopping vypadal větší :). Chlubení se cizím peřím není nic netypického. Nejvtipnější mi přišlo, když jeden můj známý, který si mě přidal po jedné oslavě narozeninna FB do přátel, postoval fotku před jedním velmi známým newyorským hotelem. Respektive vyfotil si logo na chodníku,svoje nohy u toho a napsal „ Kde jinde bydlet v NYC - než ve Waldorf Astoria"“... Označil tam sebe a svou partnerku. Nebylo by na tom nic špatného, kdybych v té době nebyla také ve velkém jablku a na vlastní oči neviděla, že milý hotel je zavřený a probíhá v něm totální rekonstrukce. Možná tihle a jím podobní jedinci razí heslo „Fake it till you make it!“

Pokud je ve vašem životě něco, co netoužíte sdílet se všemi, co naopak chcete zatajit, tak musíte dělat pravý opak. Dávat si nejenom pozor na to, co sdílíte napříč sociálními sítěmi, ale i čím se chlubíte v mluveném projevu. Nikdo si nebude pamatovat, že jste někam nepřišli kvůli tomu, že máte hodně práce nebo se třeba připravuje na zkoušku, protože to je běžné a neupoutá to pozornost... Pokud nemůžete, protože jste na Maledivách, podruhé v Courchevel 1850, potřetí v Monte Carlu, tak už to nejspíš zaujme.Dnešní hektická doba je jako dělaná pro lháře či jedince, kteří zastávají stejnou teorii jako já, že pravda je pružná.:-)  Lidé nejenom, že nestíhají, ale i málo naslouchají, každý rád mluví o sobě. Takže pokud se o něčem nechcete zmiňovat, stačí převzít otěže dané konverzace, položit pár dotazů, čímž polechtáte ego dotyčného, každému přeci dělá dobře, když se o něj někdo zajímá. :)

Podobných tipů či nástrojů bych tu mohla zmínit více, ale dnešní článek není návodem na to, jak excelentně lhát či jak si vytvořit neprůstřelné alibi, pokud vás to zajímá, dejte vědět a v některém z dalších příspěvků tohle téma můžu rozvinout víc...

Moje rada, co se týká diskrétnosti je jednoduchá - ukočírujte všechny své chlubivé touhy, potlačte nutkání označit každé město či business Lounge na letišti, které navštívíte...Obraz o sobě vytváříte vy, takže je jenom na vás, jak se budete prezentovat, co na sebe kde komu vyslepičíte.

Schválně, určitě máte pocit, jak mě z toho IG znáte, vždyť už mě nějakou dobu sledujete. Všimli jste si, že mám nová větší prsa a plnější rty? Tak o tom vám napíšu zase někdy příště. :D

Protože spousta z vás mi občas píše, jestli se nebojím prozrazení, když něco někde označím, tak vám prozradím tajemství, které už možná spousta z vás tuší. Nikdy nepostuju online, někdy příspěvek zveřejním, když dané místo opustím, ale většinou využívám kvůli diskrétnosti delší časové rozestupy. A i kdybych nepsala blog na lehce kontroverzní téma, asi bych neměla potřebu sdílet svůj život online. Možná jsem paranoidní, ale já bych se třeba bála ukazovat ve stories svůj byt nebo dům, pak oznámit, že jedu na dovolenou. To bych strachy o všechny svoje kraječky, kabelky, ale i šperky nespala, upřímně... I přes svůj pozitivní pohled na svět si uvědomuji, že mezi námi nejsou všichni milí a přející. Nejde jenom o vykradení, které se samozřejmě dá zajistit bezpečnostní službou, ale obecně přílíšné sdílení veškerých informací mi přijde v dnešní době nebezpečné. 

Sdílím s vámi pouze některé zážitky, které se hodí k obsahu mého blogu nebo mi přijdou zajímavé či vás zajímají, ale pořád se snažím o zachování velké diskrétnosti nejenom své, ale aktuálně i svého partnera.

 

Děkuju, že mě čtete ♥

Vaše Lucka 

 


SHOP MY LOOK