DEKORATIVKA

Také u dekorativní kosmetiky platí stejné pravidlo jako u té pečující. Ráda používám produkty, které znám a mám je vyzkoušené v několika baleních.
Základem je pro mě krásně sjednocená a matná (bojuji s mastnotou) pleť, s vykonturovanými a rozjasněnými lícními kostmi.
Předpokladem pro to je samozřejmě zdravá, hydratovaná pokožka.
I přes sebevětší snahu při ranní a večerní péči má moje pleť tendenci k červenání, proto volím make-up ESTÉE LAUDER Double Wear. Podle stavu pleti i ročního období střídám řady Stay-in-Place dlouhotrvající make-up SPF 10 (míchám odstíny 4N1 Shell Beige a 3C2 Pebble), které mi zajistí vysoké krytí, nebo v teplých dnech, jaké jsou teď, když nepotřebuji tolik krytí, ESTÉE LAUDER Double Wear Nude Water Fresh fluidní make-up SPF 30 (4N1 Shell Beige) a na zimu výživnější, krémovější verzi ESTÉE LAUDER Double Wear Nude make-up s pěnovým aplikátorem (3N Ivory Beige).


Dlouhou dobu jsem pravidelně po ránu brblala, že tento make-up je perfektní, akorát šroubovací balení je na nic.
Díky Darie z Palladia jsem objevila pumpičky (asi až po dvou letech používání make-upu, skutečně mi ji do té doby nikdy při nákupech ve značkových prodejnách Estée Lauder nenabídli).



Kapitola sama o sobě jsou moje kruhy pod očima. Každé ráno svádím neúspěšný boj s cílem je co nejvíce zamaskovat… Ze všeho vyzkoušeného mi nejvíce sedí, co do struktury i schopnosti krytí, Boi-Ing od Benefitu (používám jej vždy na oblast pod oko). Nejlepší byl ten klasický původní (na fotu černý). Já ho mám v zásobě, ale dá se sehnat ještě online (otázka samozřejmě je expirace a jak dlouho ho mají na skladě, protože Benefit už ho oficiálně skoro rok neprodává). Loni ho nahradily 2 produkty – plně krycí korektor Boi-Ing Industrial Strenght Concealer (stříbrný) a multifunkční lehký korektor Boi-Ing Airbrush Concealer v balení s růžovým víčkem.
Vlastním všechny v odstínu 02, takže si mohu dovolit srovnání. Růžový je na mě málo krycí, stříbrný, který má mít obdobné složení jako jeho předchůdce, na mě působí hutněji, takže se s ním pracuje o trošku hůř. (není na fotce, neb je v kosmetické taštičce v tašce do fitka :-)


krása.cz

ESTÉE LAUDER Double Wear Stay-in-Place dlouhotrvající korektor SPF 10, odstín 03 Medium, používám na víčko, které mám začervenalé a do vnitřního koutku směrem k nosu.
Při stavu „kalamita = dlouhá probdělá noc“ vklepávám do vnitřního koutku CLINIQUE All about eyes Concealer, odstín 03 Moderately Fair, který je světlejší než Double Wear a dokáže zachránit i velmi unavený pohled :-)



Co se týká pudru, dlouhou dobu jsem experimentovala a zkoušela různé sypké i kompaktní pudry, efekt však byl vždy po několika hodinách stejný – leskla jsem se jako „psí kulky”.
Díky Instagramu jsem vyzkoušela sypký pudr LA PRAIRIE Cellular Treatment, odstín Translucent 2. To je mimochodem jedna z věcí, která mě na sociálních sítí maximálně baví, že se člověk dozví o produktech, o kterých nemá ani tušení. Dlouho jsem žila v domnění, že značka La Prairie vyrábí pouze pečující kosmetiku (hlavně že okolo jejich regálu v duty free vždy chodím… :).
Tento pudr je láska na první pohled. I když cena patří k jedněm z nejvyšších, musím říct, že po jeho zakoupení už jsem nikdy nepoužila jiný. Na zafixování make-upu na celý den je perfektní (většinu ostatních do té doby favorizovaných sypkých pudrů od Shiseido a Clinique jsem s radostí poslala dál).
V kabelce na večer vždy nosím kompaktní pudr „pro jistotu“, teď v létě se hodí obzvlášť. Střídám Estée Lauder Double Matte, odstín 03 Medium, a CHANEL Poudre Universelle Compacte, odstín 30 Naturel Translucent 2.



Kontury obličeje řeším bronzujícím pudrem od ESTÉE LAUDER Bronze Goddess nebo Terracotta light od značky Guerlain, odstín 03 Brunettes, který považuji za lepší, nicméně vždy se mi v půlce používání vysypal, takže je naprosto nevhodný na cestování a nošení v kosmetické taštičce po hotelech :-)
Lícní kosti rozjasním některým z rozjasňovačů (zatím používám zbytky limitek od Diora – Diorskin Nude Air: 001 Glowing Pink nebo 002 Glowing Nude, ale těším se na letošní vánoční kolekci Mac – překrásný rozjasňovač z loňské vánoční limitky mi bohužel unikl, ale letos to nepodcením;) ).



Poté přichází na řadu úprava obočí. Oblíbila jsem si Benefit a jeho produkty (Goof Proof tužka na obočí s kartáčkem a Ready, Set, Brow! bezbarvý fixační gel na obočí).
Nebaví mě krouhat tužky, proto si tužku na obočí YVES SAINT LAURENT Dessin des Sourcils znovu nekoupím, ale spirálový kartáček na vyčesávání má perfektní.



Takto nalíčená pleť je základem, bez kterého nevycházím z domu. V případě, že mě nečeká žádná schůzka, vystačím si už jenom s balzámem na rty a řasenkou.




Protože už teď vidím, že hromádka kosmetiky na focení je dost velká a text také není krátký, o stínech a rtěnkách, které používám při líčení na meetingy, nebo když jdu za zábavou či kulturou, se rozepíšu zase někdy příště. Je pozdě a láhev Prosecca už je na dně :D
 


SHOP MY LOOK