CLINIQUE FIT

Dneska jsem se rozhodla, že vám sepíšu článek o svém kosmetickém objevu, který bych si troufla nazvat kosmetickým objevem roku 2018.

Mám-li být upřímná, není to objev můj. Kosmetiku z řady CliniqueFIT jsem dostala od svého stálého klienta jako dárek, který na mě čekal po příletu do Madridu. Z Instagramu už možná víte, že jsem z toho moc nadšená nebyla, protože mám ráda své osvědčené produkty, o kterých jsem už psala (jsem zkrátka konzerva). Jak se ale říká, darovanému koni na zuby nekoukej, a tak jsem produkty postupně vyzkoušela. Řada CliniqueFIT obsahuje celkem 7 produktů. Já vlastním tři, které považuji za fenomenální, a doufám, že svoji sbírku brzo rozšířím (ráda bych vyzkoušela řasenku a odličovací ubrousky).

Ale zpátky k recenzi. Jedná se tedy o produkty určené primárně na cvičení a do fitka. Právě to však způsobilo, že jsem na produkty nahlížela jako na dobrý marketing značky, protože já sama používám stejné přípravky jak do fitka, tak na běžné nošení, akorát se prostě maluji míň…



Po prvním vyzkoušení mé skeptické předpoklady naprosto vzaly za své. V Clinique laboratořích skutečně vyvinuli produkt, který je schopný absorbovat mastnotu a zmatnit zpocenou pleť. Protože co si budeme povídat, pokud do fitka chodíte cvičit, a ne se vystavovat, tak se prostě zpotíte ;)

První jsem vyzkoušela lesk CliniqueFit Lip + Cheek Flush, který oplývá několika skvělými vlastnostmi. Zaprvé podle mě lehce zvětší objem rtů, zadruhé se perfektně vpije a drží. Dovolím si zde „naturální recenzi“ – tento lesk vám vydrží, i když zakleknete a kouříte, nebo pokud zakleknete a cvičíte. Já mám osobně odzkoušeno obojí několikrát… Myslím, že ani větší test výdrže výrobce požadovat nemůže ;) Jedná se o transparentní gel s jemným, barevně stálým nádechem. Je nabízen v jednom odstínu (Pink in Motion – malinovka, která se přizpůsobí odstínu rtů). Jedinou nevýhodou, kterou jsem na Instagramu zmiňovala, je špatný aplikátor. Osobně nanáším lesk prsty, což i výrobce doporučuje...

Make-up, přestože má v rámci této recenze až druhé místo, zasloužil by si první. Používala jsem ho celý srpen a v září naprosto vyřadil můj oblíbený Estée Lauder, ať již v lehčí vodní variantě, kterou jsem v létě používala (Double Wear Nude Water Fresh fluidní make-up SPF 30 4N1 Shell Beige), nebo v té klasické Estée Lauder Double Wear stay-in-Place dlouhotrvající make-up SPF 10 (míchám odstíny 4N1 Shell Beige a 3C2 Pebble). Oproti ES má lehkou tekutou strukturu, kterou se nenechte zmást, hned po nanesení zmatní (čímž připomíná Lancôme Teint Miracle, který jsem kdysi vyzkoušela , ale málo kryl) a opravdu vydrží celý den. Používala jsem ho nejen na cvičení, ale i na běžné denní nošení. Vydržel se mnou cestování, a dokonce i dvanáctihodinový let do Kalifornie.




Sypký pudr ze stejnojmenné řady nese název Postworkout Neutralizing Face Pudr. Jeho hlavní funkcí je neutralizovat zarudnutí a redukovat lesk tváře po sportovním výkonu. Proto má žlutavou barvu. Svou funkci plní dokonale. Osobně dávám tedy po fitku přednost sprše, mytí vlasů a celkové očistě těla a tváře, nicméně korigující a matující funkci tohoto pudru jsem hojně využívala v létě. Osvědčil se na jedničku s hvězdičkou. Věřím, že uplatnění najde i v zimě, kdy má moje pleť tendenci se při přechodech z tepla do zimy „lesknout jako psí kulky“ a jsem nucená užívat neustále kompaktní pudr a korigovat maz v T-zóně.


Řada dále obsahuje čisticí ubrousky. Těším se, až je vyzkouším a porovnám s klasickými fialovými odličovacími ubrousky od Clinique, které běžně používám během meetingu, odličuji se s nimi večer. Dále pak řasenku odolnou vůči potu a vlhkosti CliniqueFit Workout 24-Hour Mascara, hydratační krém CliniqueFit Post-Workout Mattifying Moisturizer (matující hydratační přípravek s dvojím působením: pleť hydratuje po dobu až 8 hodin a současně má pod kontrolou povrchový maz), který je vhodné použít před nanesením make-upu, a CliniqueFit Workout Face + Body Hydrating Spray, což je hydratační sprej na bázi vody, který vysušenou pleť okamžitě osvěží a zavodní.


A pro ty z vás, kteří mi občas píšou dotazy, proč některé značky vynáším do nebes a zda s nimi mám domluvenou spolupráci, tak bohužel ne. Značka Clinique je můj oblíbenec, a pokud by mi něco poslali, byla bych moc ráda. Všechno, co používám, jsou povětšinou dárky od mých klientů, kteří mě rozmazlují a podporují v mojí #cosmeticaddicted.


SHOP MY LOOK