RANNÍ RUTINA

Kosmetika a šminky byly vždy mou vášní, ale nejsem zastáncem zkoušení novinek, naopak jsem konzerva. Všechny produkty, o kterých píšu, mám vyzkoušené, a to minimálně v několika vypotřebovaných baleních. Zkrátka mám ráda, když vím, jak produkt funguje, jak se projeví na mojí pleti a jaký bude výsledek. Protože se nikde na blogu neobjeví fotka mého obličeje, popíšu vám strukturu své pleti, pro představu, pro koho jsou produkty vhodné. Přesto však doporučuji zajít si nejprve do lékárny nebo parfumerie pro vzorek dané kosmetiky, teprve pak si kupte plné balení. Moje pleť je vyhodnocena jako smíšená. Opravdu mi to vždycky ve všech testech vyšlo, ale já bych ji nazvala problematická. Celý život bojuji s černými tečkami a neustále se mi dělají pupínky, i když pubertu už mám dávno za sebou. A mým největším nepřítelem, s nímž vedu celoživotní neúspěšnou válku, jsou černé kruhy pod očima...

Při sprchování pleť vyčistím sonickým kartáčkem Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush, nanáším na něj čisticí gel City Block Purifying™ Charcoal Cleansing Gel. Ke kartáčku prodávají různé nástavce, nejraději mám nástavec na kartáček Clinique Sonic System City Block Purifying Cleansing Brush Head, který má štětinky napuštěné dřevěným uhlím ( na poslední fotce), na fotce vidíte můj cestovní kartáček s basic bílým  nástavcem, se kterým se standardně prodává .

Poté T-zónu dočistím exfoliační vodou Clarifying Lotion 2.

krása.cz

V dalším kroku sáhnu po ESTÉE LAUDER Advanced Night Repair. I když se jedná o noční protivráskové sérum, já ho používám výhradně po ránu. Jedinou oblastí, ve které neustále experimentuji, nakupuji a hledám nejúčinnější top produkt, jsou krémy na oči. Zkusila jsem jich již nepřeberné množství, ale vždy jsem se doposud vrátila k této klasice Clinique – Repairwear Laser Focus Wrinkle Correcting Eye Cream. Na zbytek obličeje pak používám denní krém proti prvním vráskám pro mastnou a problematickou pleť VICHY Normaderm Anti-age nebo CLINIQUE Moisture Surge Extended Thirst Relief hydratační gelový krém pro všechny typy pleti, střídám podle stavu mojí pleti v dané období.

Mezitím vypiji sklenici vody s citronem a jdu si uvařit čaj. Snažím se, pokud jsem doma, prokládat jednotlivé kroky běžnými ranními činnostmi, aby sérum i krémy měly dostatečný čas vsáknout se do pleti...Když jsem na hotelu a za dveřmi na mě čeká hladový klient, tak to prokládám česáním. Ranní hygienu, včetně sprchy s basic make-upem, jsem tak schopná zvládnout do 20 minut a můžeme vyrazit na výbornou hotelovou snídani...Cílem mé ranní i večerní péče je udržovat si pleť v co nejlepším stavu, abych potřebovala následně co nejméně líčidel, make-upu a hlavně korektorů :).

krása.cz


SHOP MY LOOK