PÉČE O RUCE

Dnešní post je opět kosmetický. Tentokrát zaměřený na péči o ruce, nehty a nehtovou kůžičku. Možná bude pro mnohé z vás překvapivou informací, protože i mě to zaskočilo, že mnoho komplimentů jsem od mužů sklidila a sklízím právě za upravené decentní nehty a hebké ruce.
Jelikož v Praze naleznete skoro na každém druhém rohu salon, kde provádí manikúru (ať už naši asijští spoluobčané, nebo i klasické salony), může se zdát, že péče o nehty v dnešní době není ničím nestandardním a nedostupným. Když se kdekoliv rozhlédnete kolem sebe, většina žen má gelové nehty, různě zabarvené, ozdobené, v nejrůznějších délkách. Mně osobně vadí, a to ať už u nás na vsi, když jednou za čas jedu navštívit rodinu, nebo klidně i v centru Prahy, když vidím ženu, dívku, slečnu, která má odrostlé gelové nehty, kolem kterých jí na suchých rukou trčí kůžička… Přijde mi to obdobné jako u dekorativní kosmetiky. Nemá smysl používat sebedražší make-up, když máte dehydratovanou, suchou nebo aknózní pleť. Základem je péče – VŽDY!



Oblíbila jsem si výživný a zjemňující peeling na ruce s mandlovým olejem od české značky Manufaktura. Snažím se ho používat minimálně jednou týdně.
Další "must have" produkt je podle mého odstraňovač nehtové kůžičky. Jedná se o krém, který seženete v každé drogerii. Já jsem si oblíbila tento od značky Eveline Cosmetics Professional odstraňovač nehtové kůžičky.



Většinou když píšu články na blog nebo vyřizuji emaily, používám na nehtovou kůžičku olejovou péči na nehty a nehtovou kůžičku taktéž od  Manufaktury, která se, než dopíšu článek, krásně vsákne. Netrpím ekzémy ani nemám extrémně suché ruce, ale nesnáším pocit upatlanosti, proto preferuji použití výživného krému na noc, který se během spánku krásně vsákne a ráno se probudím s hebkými tlapkami. Mezi krémy na ruce je mým, dá se říct již víceletým, favoritem vysoce hydratační neparfémovaný krém od Clinique Deep Comfort hloubkově hydratační krém na ruce, nehty a nehtovou kůžičku. Cena patří mezi vyšší, ale nenašla jsem na trhu produkt, který může konkurovat. Dalším favoritem, kterého používám přes zimu, někdy po lyžovačce, je Bioderma Atoderm Intensive –intenzivní zklidňující balzám pro velmi suchou, citlivou a atopickou pokožku. V období, kdy mé ruce nepotřebují extrémní dávku hydratace, mám ráda krémy od Manufaktury. Mám vyzkoušené všechny řady (kromě pivní kosmetiky, protože vůni chmelu moc nemusím).


Takto ošetřené, upravené a hydratované ruce jsou podle mě základ, něco jako čisté malířské plátno, na které teprve můžeme používat barvy, gelové laky nebo umělé nehty apod. Na fotce vidíte, že zpevňuji a prodlužuji své nehty pomocí akrylu. Stejně jako byla matka příroda skoupá v případě mého vlasového porostu, tak i co se týče nehtů, se dvakrát nepředala… Moje vlastní nehty jsou krátké, křehké, takže po několika marných pokusech je vyživit a zpevnit různými kúrami a laky k tomu určenými jsem se rozhodla pro variantu umělého zpevnění a prodloužení.

Pokud se akryl používá správně a profesionálně, může posílit nehty a vyplnit všechny trhlinky na povrchu. Moje manikérka používá variantu prodloužení vlastního nehtu. Tvar měníme poměrně často. V závislosti na tom, v jaké kondici jsou moje nehty aktuálně. Jak vidíte, ze salonu odcházím vždy s průhlednou variantou.

Důvodů je několik. Vzpomínám si, že už v dětství jsem toužila po prvním laku na nehty, a vášeň pro lakování mě od té doby neopustila. Je to takový můj rituál. Chvilka pro sebe, kterou obvykle mám spojenou se čtením knihy či časopisu. Nalakuju nehty a schnu. V případě, že nestíhám, což se mi také občas stane, si ráda lakuju nehty v autě (samozřejmě ne za jízdy, ale po tom, co se připoutám). Nastartuju, nalakuju nehty a vyrazím… Na takové D1 máte jistotu, že vám lak uschne vždy :-).

Dalším z důvodů, proč si nenechávám nehty nabarvit v salonu, jsou moji klienti. Požadavky jsou různé a já se snažím jim vyhovět. Jsou muži, kteří preferují dlouhé rudé drápy (mimochodem to je dokonce sexuální deviace, nedávno jsem se setkala s klientem, který měl jako fetiš extrémně dlouhé nehty, ale o tom napíšu někdy jindy), jiní mají rádi jednoduchou manikúru.



Na první schůzky volím většinou nenápadné růžové odstíny (jako je Chanel Le Vernis odstín 167 Ballerina), osobně miluju rudé, červené, načervenalé a vínové odstíny laků. Velkou nevýhodou domácího lakování je samozřejmě výdrž, bez ohledu na to, jaké laky používáte. Z mé zkušenosti vydrží hezké maximálně 2 až 3 dny, poté se začnou olupovat a tak dále.

Snažím se proto výdrž laku prodloužit top coatem. Osvědčily se mi vrchní lak na nehty s dlouhotrvajícím účinkem od značky Chanel Le Gel Coat a Dior Gel Coat  lak na nehty s vysokým leskem. Jak vidíte, mám ráda highendové laky, ale mám-li být upřímná, při srovnání s jejich levnějšími kolegy z drogerie vyjdou často nastejno. Je to taková moje tradice, že když mám chuť si něco hezkého koupit na letišti v duty free shopu, beru si i nový lak na nehty, protože ty Dior a Chanel lahvičky vypadají tak krásně. Zkrátka nikdy neodolám...
Jestli ale něco nesnáším, tak je to zápach odlakovače. Proto od doby, kdy Dermacol uvedl na trh odlakovač na nehty bez zápachu, nepoužívám už žádný jiný, drobné přesahy při nátěru zmizíkuju pomocí odlakovače v tyčince Artdeco Manicure & Lacquering Aids.

 

Lucka ♥

 


SHOP MY LOOK