OUTLETY S PRÁDLEM

Protože kraječky dle mého názoru nepodléhají tolik módním trendům jako ostatní kousky šatníku a patří spíše do kategorie nadčasových kousků, ráda využiju možnosti výhodně nakoupit ze starších kolekcí. Platí to především pro dražší značky, jako jsou Simone Pérèle, Lise Charmel, Chantal Thomass, Pleasure State či Agent Provocateur. Případné ztráty, ke kterým občas dojde, jsou pak míň bolestivé :-) Nejeden krásný kousek jsem zapomněla na cestách v hotelech, i když se před odjezdem snažím pokoj pečlivě procházet a být pozorná i při balení, občas se mnou nějaká punčoška, noční košilka či podvazkáč nedorazí domů... Některé kousky zase, speciálně kalhotky nebo tanga, nepřežily vášnivé sundávání či spíš strhávání ze mě.

Agentovi jsem kdysi na blogu věnovala samostatný článek, kde jsem zmiňovala i nakupování ve slevách, s outletz je to vrámci Evropy bídné. Pokud se chystáte do Spojených států, určitě nezapomeňte navštívit Simon Premium Outlets . V mapce outletového centra si najděte, ve které části se obchod nachází, byla by škoda ho minout, dají se tam ulovit super kousky :-)  Italskou La Perlu, můžete po uzavření pražského butiku výhodně pořídit kousek od nás, v salcburském outletovém centru. V případě, že váš vkus rezonuje více s klasickými luxusními francouzskými značkami, jako je Aubade či Chantelle, doporučuji  www.oxalisdessous.cz. Veškeré zlevněné zboží ze starších kolekcí mají online, takže nemusíte na Prahu 1, kde mají dva kamenné obchody.

U značky Le Chaton to takhle nefunguje. Mají slevy v online obchodě a pro stálé klienty posílají různé zajímavé nabídky, jako například možnost nakupovat spodní prádlo před oficiálním zahájením slev atd. V outletových prodejnách mají mnohem víc zboží (což i sami na webu píšou), než které najdete na e-shopu. Obě outletové prodejny znám velmi dobře a dá se říci, že je navštěvuji pravidelně. Prodávají zde překrásné prádélko ze starých kolekcí za snížené ceny. Osobně preferuji, a vždy si zde lépe vyberu, prodejnu v Dolních Břežanech. Na druhou stranu vzhledem ke vzdálenosti se tam málokdy dostanu (což je možná ten důvod, proč tam mají více věcí, protože tam tolik lidí nedojede :-)

Vysoký růžový podvazkový pás  s ladícími punčochami od Lise Charmel, kolekce Sexy Sortilege v sezónní barvě sortilege corail, který jsem tento týden ukazovala na Instagramu, mám právě odtamtud :-) Na prodejně měli i podprsenku a kalhotky v mojí velikosti, ale přišlo mi to už moc růžovo-černé. Pás nosím k jiné sadě černého prádla od Lise, fantasticky vynikne jeho barevnost. Ptali jste se na ceny. Uvádím odkaz přímo na zboží, v Břežanech jsem zakoupila obojí s 50% slevou.

Častěji jsem proto v prodejně ve Finské, Praha 10. Rekonstrukce, kvůli které tam aktuálně probíhají slevy 70 %, podle mě přišla 5 minut po 12. hodině. Prostory byly čisté, ale zkrátka staré a troufnu si říct, že pro prodej krásných kousků zcela nevyhovující. Kde jsem pořídíla opravdu spoustu krásných kousků, podařilo se mi i několik sad jako například tato fialová od Simone Perele z kolekce Jaipur.

A teď ke všem vašim dotazům, které mi přišly v posledních dnech :-) V outletech prodávají starší kolekce, mají různé velikosti (co zbylo :-) ), je třeba počítat s tím, že někdy se nepodaří nakombinovat vrchní i spodní díl. Na druhou stranu jsem nikdy neodešla s prázdnou a vždycky jsem si víc než dobře nakoupila. Samozřejmě na rozdíl od běžného obchodu nebo online shopu, kde si v pohodlí vyberete, co se vám líbí, je třeba pojímat nákup outletu tak trošku jako nákup s překvapením...

Pokud máte něco vyhlídnutého, toužíte po tom, jako například já po sadě prádla od Chantall Thomass z kolekce Audacieuse  myslím, že je určitě lepší si zajít ihned na klasickou prodejnu či objednat online. Pokud budete čekat, až daný kousek, sadu, body, podvazkový pás či punčošku zlevní, tak se také nemusíte dočkat. Nákup starší kolekce je vždycky tak trošku ruská ruleta.

Osobně do outletu chodím, když mám chuť si udělat radost jen tak nebo když dostanu dárkový poukaz na menší částku a nechce se mi doplácet... :-) Vzhledem k tomu, kolik sad a typů nejrůznějšího spodního prádla vlastním, obvykle vcházím pouze s velmi obecnou představou, buď po jaké barvě toužím, nebo například jako při posledním nákupu, když jsem chtěla vysoký podvazkový pás... To je můj tip číslo 1 pro nákup v outletu Le Chaton. Dalším doporučením je vhodná doba návštěvy outletu. Ideální jsou dopolední hodiny, čas okolo oběda nebo hned ráno po otevření. Z vlastních zkušeností mohu říct, že prodavačky byly vždy extrémně ochotné, hledaly mi velikosti, nabízely jiné zboží atd. Ale jakmile je v obchodě narváno, což se mi jednou stalo ve Finské, tak čekáte na kabinku, nemají možnost se vám tolik věnovat a určitě neodejdete s tolika kousky...

Udělejte si na nákup čas. Na rozdíl od klasické kamenné prodejny, kde prodavačky sáhnou, podají a vy jdete zkoušet, počítejte, že tady budete vybírat delší čas, například kalhotky a tanga jsou seřazeny podle velikostí. Vy hledáte, který model, střih atd. vás zaujme, potom vám k tomu prodavačky dohledávají podprsenku, podvazkový pás atd.

Na závěr mám pro jednu dobrou zprávu, pokud jste neměli čas zajít do butiku osobněa online slevy vás minuly, nezoufejte. Plánovaná rekonstrukce butiku se prý odložila, takže ještě minimálně měsíc budete mít možnost nakupovat ve Finské vybrané kousky se 70% slevou.

Lucka ♥

 

 

 


SHOP MY LOOK