LISE CHARMEL

Přední francouzská značka Lise Charmel patří mezi mé nejoblíbenější výrobce spodního prádla. Kolekce vynikají dokonalou propracovaností jemné francouzské krajky, zpracováním těch nejluxusnějších materiálů, včetně hedvábí, a mají perfektně padnoucí střihy. Hedvábného zástupce ve své šatně zatím nemám, ale mé srdce už dlouho touží po nějakém krásném župánku ladícím s noční košilkou. Což je další obrovské plus, v každé kolekci vždy najdete několik modelů podprsenek i různé typy kalhotek, tang a kraťásků. Někdy je řada doplněna i o noční košilky, tílka s kraťásky a župánky, vše je vždy vyladěné do posledního detailu.

Lise Charmel je také známá pro neobvyklé a velice povedené barevné kombinace. Právě temně zelená barva v kombinaci s jasnějšími odstíny a fialovou přitáhla moji pozornost a rozhodla o prvním nákupu v letištním multibrandovém butiku. Srdcový vztah ke značce možná způsobilo, že se jednalo o první nákup dražšího spodního prádla při cestě z jednoho z prvních zahraničních meetinků na letišti v Mnichově. Na tolik poprvé v jednom dni zapomenout nemůžete :-) Podprsenku a kalhotky (v tomto případě šortky) z kolekce Magie Cashmere mám v šatníku už pět let. Tato sada je důkazem, že když se o prádlo dobře staráte, především ho správně perete, tak kvalitní kousky vydrží dlouho a pořád vypadají skvěle.

Vyšší kalhotky spojené s podvazkovým pásem jsem společně s podprsenkou dostala jako první a zároveň poslední dárek od nejnudnějšího a nejmlčenlivějšího Brita, kterého jsem kdy v životě potkala. Setkání jsme domlouvali skoro rok, jeho plánovaná jarní cesta do Prahy se zrušila, proto přesunul naše setkání na září. Domluvili jsme se na celodenním setkání, s prohlídkou Prahy, romantickou večeří, a dál už asi víte... Akorát mi Bradley zapomněl napsat, že veškerou komunikaci se mnou vyčerpal při psaní emailů a spolu si pěkně 24 hodin promlčíme... Skutečně kromě přivítání byl potichu po celou dobu prohlídky centra, což jsem ještě neřešila, protože jsem povídala já o naší historii, památkách atd., při obědě mě jeho mlčenlivost začala udivovat, ale protože se občas mírně usmál, usoudila jsem, že je spokojený. Bez jediného slova jsme došli na Petřín. Když na moje pokusy o konverzaci u večeře ve Finestře odpovídal vždy jednoslovně, vzdala jsem to... Říkala jsem si, že buď mu naše setkání nesedlo a jako správný gentleman ho nechce ukončit dříve, nebo zkrátka nemá svůj den. Moje zkušenosti jsou takové, že klienti, kteří si mě rezervují dlouho dopředu a mají spoustu dotazů v emailech, jsou velmi hovorní i v reálu, což je příjemné. Ráda se dozvím co nejvíc o svém společníkovi, pomůže mi to se na něj naladit a odhadnout jeho povahu. O to větší překvapení mě čekalo na závěr setkání, když Bradley vytáhl dárkový voucher do mého oblíbeného obchodu, ve kterém jsem si následující den vybrala tento rozkošný set z kolekce Résille Lotus v elegantní černé barvě s jemnými, lehce růžovými detaily. Na fotografii této krásné sady, kterou jsem mu vyfotila a poslala do emailu společně s poděkováním, neodpověděl, takže se už nikdy nedozvím, jestli to byla kombinace plachosti, nervozity spolu s povahou introverta, nebo byl nespokojený se mnou... Já jsem s výběrem dárku od něj spokojená velmi :-)

Azurovomodré prádélko z kolekce Splendeur soie jsem dostala dárkem na welness víkendu, sama bych si tuto barevnou kombinaci nejspíš nevybrala :-)

Kolik sad spodního prádla, korzetů, podvazkových pásů, košilek a župánků mám celkem, jsem nikdy nepočítala a myslím, že je moudré u toho zůstat. Protože ve chvíli, kdy bych znala přesný počet, bych se těžko dokázala přesvědčit o nezbytném nákupu dalšího kousku... Lise Charmel, respektive prodejci, kteří v Čechách značku nabízejí, mě k nákupu dlouho přesvědčovat nemusí. Obvykle nakupuji přes eshopy oxalisdessous nebo lechaton, popřípadě navštívím jejich kamenné prodejny. Tak tomu bylo i u této sady, jedná se o úlovek z loňských letních slev. Pokud prádlo nedostanu dárkem od klienta nebo ho nejdeme koupitspolečně, téměř vždy nakupuji v 30–50% slevách, protože i tak si tato značka zaslouží hashtag #zaraketu.

 Občas samožřejmě neodolám a pořídím si kousek z aktuální kolekce za plnou cenu, jako body z letošní kolekce Baisers de fleurs.

Miluju, když krajka na punčochách ladí s prádlem, designéři navrhující kolekce pro LCH obvykle doplní 1 -2 řady řady v kolekci o doplňky, k některým vytvoří masky, tělové šperky a k jiným punčochy.

 

Lucka

 

 

 

 


SHOP MY LOOK