ČEHO SE VYVAROVAT

Léto máme v plném proudu. Možná i vlivem koronavirové krize, která samozřejmě spoustu lidí zasáhla, se mi opět začínají v e-mailu množit dotazy ohledně toho, jak cestovat, jak začít dělat společnici atd. I když mám pocit, že jsem k tomuhle tématu už opravdu řekla mnohem víc, než jsem původně zamýšlela, soudě dle vašich reakcí i dotazů, které mi neustále na blog chodí, je to téma, které ještě vyčerpané není. Nejvíc jsem popsala svoje zážitky v knížce. Rozhodně do větších detailů či konkrétností v plánu jít nemám, protože každý jsme jiný, máme jiné potřeby a touhy, takže to, co vyhovovalo kdysi mně, nemusí vyhovovat vám... A mým cílem rozhodně není nikoho nabádat. Myslím si spíš, že jsem spoustu slečen, které třeba uvěřily lživým nadpisům v inzerátech typu „doprovod“, „společnice pro VIP klienty“ odradila, protože z 99 % se rozhodně nejedná pouze o doprovod na společenskou akci.
V dnešním článku se pokusím shrnout svoje tipy, rady, zkušenosti, díky kterým si myslím, že jsem skutečně nikdy nemusela řešit žádné velké ani zásadní problémy.
Rozhodně se tady nechci pasovat do role kouče. Myslím, že samozvaných koučů proškolených víkendovým seminářem je dnes plný internet ;), a ani nechci prezentovat svoje názory jako nějaká dogmata, jen se tady s vámi podělím o svůj pohled na věc. Doufám, že tím třeba nějakou mladou dychtivou slečnu uchráním před zbytečným zklamáním či špatnou zkušeností.


Rozhodně si nemyslím, že pro to, aby někdo byl úspěšnou a vyhledávanou společnicí, užíval si cest do zahraničí či luxusních výletů, potřebuje vysokoškolský diplom (i když já sama ho mám), při setkáních vás nikdo z ničeho zkoušet nebude. Ale s „IQ tykve“ – omlouvám se, že to popisuji takhle nehezky – nejspíš díru do světa neuděláte a s největší pravděpodobností se do nějakého maléru či problému dřív nebo později dostanete.
A pak samozřejmě můžete psát hrůzostrašné zážitky na všechna možná fóra, blogy a bědovat, jakou jste měli smůlu, ale musím říct, že 99,9 % e-mailů popisujících špatné zkušenosti, které jsem za poslední dva roky přes blog dostala od různých slečen, byly vesměs hodně podobné, respektive scénář se opakoval, třeba v jiné zemi. Za mě se jednalo čistě o jejich pochybení, nedůslednost nebo možná i neznalost...
Čímž nechci nikoho soudit nebo shazovat, každý někdy uděláme chybu (já jsem jich na začátku udělala také spoustu), ale je důležité si ji přiznat a poučit se z ní, neočerňovat pouze druhou stranu. Proto jsem se rozhodla, že vám část poznatků, které považuju za důležité, sepíši do několika bodů. Jedná se o téma, které by se určitě dalo pojmout mnohem více ze široka, pokusila jsem se shrnout, alespoň za mě, to nejdůležitější...

ZNALOST JAZYKA
První a nejdůležitější je znalost cizího jazyka. Pokud neumíte průměrně (konverzačně) alespoň jeden jazyk, předpokládám tím angličtinu nebo němčinu, případně jazyk země, kam se chystáte vydat, tak nejezděte. Na rovinu – hlava mi nebere, jak někdo, kdo, když to řeknu drsně, neumí „kváknout“, se rozhodne cestovat někam, ať už krátkodobě nebo dlouhodobě, přes člověka, kterého nezná, za člověkem, kterého nezná...

 

I když by klaplo všechno, jak má, tak v průběhu cestování se může stát taková spousta věcí od zrušeného letu, ztraceného zavazadla, zdravotních potíží - kdy budete potřebovat něco rychle vyřešit (jasně, můžete spoléhat na různé překladače a jiné podobné aplikace, které dnes má každý v telefonu), ale za mě je prostě naprostá blbost chtít cestovat, čímž nemyslím zájezd s cestovní agenturou (kde máte delegáta, na kterého se můžete v případě potíží obrátit), ale myšleno cestovat za nezávaznými zážitky v této podobě a neumět alespoň základy angličtiny.
Samozřejmě s praxí, možností mluvit a životem v zahraničí se člověk perfektně rozmluví a dá se říct, že pár dnů v zahraničí, když nemáte možnost mluvit mateřským jazykem, vám dá mnohem víc než x konverzačních hodin angličtiny na gymplu, nebo alespoň taková je moje zkušenost. Samozřejmě jsem spoustu věcí, slovíček, speciálně odborných termínů neznala, naučila jsem se je za pochodu a klidně připustím, že jich spoustu neznám doteď...
Ale rozhodně pokud vás láká něco podobného, tak to mějte jako motivaci se naučit alespoň základy angličtiny. V dnešní době, kdy je na YouTube dostupné neuvěřitelné množství naučných videí, si myslím, že má možnost se naučit základy cizího jazyka opravdu každý, kdo má připojení k internetu.


NEVĚŘTE POHÁDKÁM
Já vím, že ode mě, když jsem vám na sebe prozradila svoje slavné rádoby chození/randění s klientem, který vlastně jenom nechtěl platit za náš společný čas, ale rozhodně o žádný vztah nestál, takže mi věšel bulíky na nos a já byla tak zamilovaná do představy, co jsem si v hlavě vysnila, bude tahle rada zní vtipně, ... ale říkám ji právě proto, že tuhle zkušenost mám. Myslím, že to platí pro nás pro lidi obecně, že všichni chceme rychlá snadná řešení a vlastně se nám nechce projít tu trnitou cestu k cíli. Takže jsme ochotni a schopni skočit snadno někomu na pohádkové příběhy, lákavé nabídky, které i když zní trošku nereálně, možná podvědomě tušíme, že to trošku smrdí..., že z lenosti, touhy po tom mít vše rychle, vypneme veškeré varovné kontrolky, které nám blikají v hlavě, a uvěříme pohádce...
Víte, že jsem optimista a snažím se být ještě víc pozitivní, takže samozřejmě věřím a myslím si, že určitě jsou slečny, které měly štěstí a skutečně hned první setkání bylo naprosto perfektní, jedno za jakých okolností a jak... Zkrátka našly, co hledaly, a nemusely se porozhlížet po dalších možnostech seznámení...
Neříkám, že je to nemožné, ale je to spíše velká náhoda a štěstí. Myslím si, že velká většina se musí k těm všem skvělým zážitkům, exkluzivním dovoleným, perfektním klientům propracovat... Je to jako když začínáte v nové práci, nebo jste první den na vysoké, nevíte jak to funguje, hledáte informace, rozkoukáváte se, zjišťujete zvyklosti daného prostředí.
Takže moje třetí a možná nejdůležitější a nejpodstatnější rada je: nenechte se zlákat pohádkovými nereálnými inzeráty nebo nabídkami od pánů na různých seznamkách. Klidně na ně odpovězte, protože nikdy nevíte, jak se říká, co se z toho vyklube...

INFORMACE

Ale chtějte vědět všechny možné dostupné informace o všem.
Nechci se tu vůbec pouštět do rozebírání toho, co všechno můžete a jakou formou dělat, pokud chcete cestovat, užívat si a nezávazně se potkávat se zajištěnými muži na úrovni. Těch možností je v dnešní době spousta. Já upřímně většinu z nich neznám, respektive znám z doslechu, ale nemám je vyzkoušené. Na začátku jsem odpovídala na nabídky pro high class doprovod, ale myslím si, že jsem dělala klasický escort. Jednalo se povětšinou o krátké schůzky na pražských hotelích, a jak jsem se postupně rozkoukávala a posléze si schůzky domlouvala sama, tak si myslím, že jsem se více přesouvala do kategorie společnice, protože už se nejednalo pouze o pár chvilek rozkoše za dveřmi hotelového pokoje.
Ale je to pouze můj subjektivní pohled. V této oblasti si nemyslím, že se někdy dočtete přesného exaktního pojmenování každé kategorie, a každý tohle vnímá velmi individuálně. Určitě se najdou slečny, které by řekly, že jsem rozhodně nebyla společnice, protože jsem třeba nelétala na setkání jenom a pouze v private jetech (mají pravdu, letěla jsem tak pouze dvakrát, bylo to úžasné a jsem za tenhle zážitek opravdu vděčná). Ale zase někdo jiný by vyhodnotil i schůzky na pražských hotelích, které byly povětšinou ve 4 až 5 hvězdičkových hotelech, jako high class.
Nemá cenu rozebírat kategorie, pojmenování, názvosloví nebo co, jak, kde chcete dělat, ale pokud se rozhodnete s kýmkoliv jakoukoliv formou spolupracovat a jedno jak :-) (vážně tohle téma nechci rozebírat, ať již z hlediska možností či legislativy), máte právo na informace.
Člověk, který od vás chce provizi, poplatek za reklamu, či jakoukoliv jinou odměnu, by měl dodržet, co slíbil.
Samozřejmě se bavíme o oblasti, kde obrovskou roli hraje náhoda, osobní sympatie, okolnosti i štěstí na to, kdo vás zrovna osloví.
Ale ať už se rozhodnete pro jakoukoliv formu spolupráce s kýmkoliv, rozhodně bych trvala na tom se s dotyčnou osobou či zástupcem dané společnosti setkat. Když jsem začínala, tak jsem udělala několik chyb, které ale asi prostě k začátkům patří (o některých z nich jsem vám tady psala, jiné zmiňuji v knížce), ale vždy, i když jsem neměla vůbec žádné zkušenosti, jsem trvala na tom, že se chci s daným člověkem sejít. Chtěla jsem se zeptat na všechno, co mě v tu chvíli zajímalo, potkat danou osobu, protože i to vám někdy hodně napoví. Myslím, že právě díky tomu jsem se vyhnula opravdu velké spoustě nepříjemností nebo možná nedorozumění... Každopádně v době, kdy já jsem hledala, se za inzeráty nazvanými „doprovod do společnosti“ či „společnost pro cizince v Praze“ skrývaly priváty, eroticko-masážní salony a různé jiné pofidérní podniky. Nebo možná nebyly pofidérní, nechci nikoho hanět nebo očerňovat, ale rozhodně lhaly v inzerátech, na které jsem reagovala. To, co nabízely, bylo zcela v rozporu s tím, o co se ve skutečnosti jednalo...


PODMÍNKY
Ať už se chystáte užívat si kdekoliv, s kýmkoliv a jakkoliv, dohodněte si předtím podmínky, odměnu, pravidla... Zkrátka mějte od druhé strany potvrzené, že jsou srozumění s vašimi očekáváními, požadavky... Zároveň si zjistěte jejich očekávání/nároky či pravidla/podmínky spolupráce. Velká část e-mailů, ve kterých mi slečny popisovaly nejrůznější potíže, jež zažily, pramenily z nejasné či neexaktní domluvy.


HOTOVOST
Ať už plánujete cestovat za někým, s někým nebo na nějaký dlouhodobější pobyt, vždy se snažte zjistit co nejvíc informací o daném člověku, společnosti, hotelu, kam jedete. Kdo je připraven, není nemile překvapen... Tak to prostě je. Samozřejmě z 98 %, možná 99 % si budete říkat, že to bylo zbytečné, protože vše klapne, jak má... ale to 1 %, 2 % jsou problémy, které mohou nastat. A dnešní článek je o tom, jak problémy eliminovat.
Vždy s sebou mějte hotovost (pokud cestujete mimo EU, speciálně do jakýchkoliv exotičtějších destinací, určitě je lepší si ve směnárně vyměnit místní měnu) a samozřejmě mějte peníze na kreditní kartě.
Během cestování se může stát cokoliv. Zase se jedná o případy, které nejspíš nenastanou, ale když se něco stane, je lepší mít možnost si koupit pití, jídlo bez ohledu na to, jestli berou kartu či eura, než někde žíznit a hladovět. Především vzhledem k aktuální lehce nestabilní situaci ve světě, způsobené neustále měnícími se opatřeními vůči COVID-19 ve světě, se může stát, že zůstanete někde neplánovaně déle, budete si muset koupit jinou letenku, atd...


PRACUJTE NA SOBĚ
Natahovat ruce, chtít to nejlepší a nehnout prstem by chtěli asi všichni, ale tak to bohužel nefunguje... Podle mě takoví, jací jsme, jak se chováme, jak fungujeme, takové okolnosti, skutečnosti, lidi i zážitky si do života přitahujeme...
Pokud chcete něco lepšího, ať už v jakékoliv oblasti, začněte u sebe, pracujte na sobě a tím se vám otevřou nové možnosti.
Rozhodně nejsem dokonalá, nejkrásnější ani nejschopnější, ale pracuju na sobě a za tu dobu, kdy jsem se odstěhovala tam od nás do Prahy, vidím obrovský progres ve svém chování, reakcích, schopnostech i vzhledu. A jsem přesvědčená, že právě díky tomu, že jsem vytrvala, cíleně se posouvala dál, mi přišla do života spousta skvělých možností a zážitků. Samozřejmě podle někoho se jedná o progres velký, pro někoho malý, ale cizí lidé nežijí váš život, nemají právo vás soudit... Neporovnávejte, nesrovnávejte se s druhými, snažte se být lepší než vy včera, to naprosto stačí.
Miluju nápisy na legínách od Nike: „YOU CAN DO IT“ . Platí to všude, nejenom při běhu či jiné sportovní aktivitě. Takže pokud chcete nadstandardní život, zážitky, výdělky, tak počítejte s tím, že to nebude hned a bez práce. Ale mít je můžete, protože to je pouze na vás... „You can“...

FINANČNÍ REZERVA

Zařadila jsem tenhle bod sice nakonec, ale nejvíc dotazů mi přišlo právě v období korony. Je to samozřejmě na každém z nás, jak se svými financemi nakládáme, ale mít rezervu považuji za nezbytné, ať už se chcete věnovat čemukoliv. Samozřejmě pokud máte nízké příjmy, tak je náročnější spořit na horší časy. Ale v oblasti, o které se bavíme, jsou obvykle velmi nadstandardní odměny, takže není důvod nemít odloženo na horší časy. Já jsem si vždy vše pečlivě zapisovala (zrozenec ve znamení Panny se holt nezapře :).

Takže vím, že skutečně každý měsíc je jiný. Než si vytvoříte okruh stálých klientů či podporovatelů, tak to chvilku trvá. Nemusí se jednat pouze o globální pandemii typu COVID -19, ale pokud se půjdete nechat vylepšit na kliniku plastické chirurgie či se budete připravovat na státnice, tak nejspíš nebudete mít čas si užívat po hotelech a cestovat, takže budete žít z předchozích měsíců. Proto je podle mě nezbytné mít našetřeno. Chápu, že pro někoho může být těžké odolat všem krásným kraječkám či kabelkám. Ale podle mě ten stres, když pak nemáte nic domluveného nebo se nějaké setkání se kterým počítáte, zruší - za vybílení účtu při nákupech rozhodně nestojí.


Přeji vám krásné letní nezávazné zážitky. Opatrujte se, ať už hledáte svoje štěstí kdekoliv ♥
 

Lucka

 


SHOP MY LOOK