AGENT PROVOCATEUR

O Agentovi, své nejoblíbenější značce spodního prádla, bych mohla napsat sáhodlouhý post, který by vydal na pokračování. Přestože ho řadím mezi nejoblíbenější, rozhodně však nepatří v mém šatníku mezi nejčastěji zastoupené (z fotky to tak možná vypadá naopak, ale obvyle balí každý kus prádla zvlášť :-) Důvod je prostý – špatně zásobený pražský butik a především cena. Spodní prádlo nakupuji ráda ve slevách, i při nákupu v -30 nebo -50procentní slevě zaplatíte nemalou částku a mě pochopitelně baví si pořizovat nové a nové kousky…
Agent v plné ceně stojí zhruba jedno až dvojnásobek toho, co mé ostatní oblíbené značky (Lise Charmel, Simone Pérèle, Aubade, Chantal Thomass, Passionata, Chantelle). Navíc přestože jsem v pražském butiku zaregistrovaná a o slevách bývám informována emailem předem, málokdy si zde vyberu. Buď nemají mou velikost, nebo nemají daný model v Praze k prodeji vůbec. Takže zbývá jediné – objednat zboží přes oficiální e-shop a nemít možnost jej vrátit, pokud by nesedlo.


Proč mám tedy Agenta tak ráda? Miluju jejich punčochy, především  „retro“ varianta s charakteristickým švem a patou, kterou je značka Agent Provocateur proslulá. AP mají v nabídce desítku samodržících punčoch (říká se jim hold ups nebo stay ups): černé, bílé, tělové, s krajkovým i obyčejným lemem, se švem a kubánskou patou, síťované se vzorkem.

Na fotce je limitku z kolekce jaro/léto 15/16,  romantická květovaná sada spodního prádla s podvazkovým pásem, která patří v létě k mým nejoblíbenějším, vypadá fantasticky na opálené pokožce, takže se mnou už pár zemí procestovala.

Dalším ůvodem je propracovaný marketing, překrásné butiky… Na rozdíl od ostatních, ať už na blogu nebo Instagramu, mnou často zmiňovaných značek, které si můžete nakoupit v jakémkoliv multibrandovém obchodě se spodním prádlem, ale také v lepších letištních duty free (jednotlivé kolekce nabízí i mnoho českých i zahraničních e-shopů), nákup v butiku Agenta je zážitek sám pro sebe (Agenta totiž můžete koupit pouze v buticích nebo na oficiálním e-shopu). Interiér butiků je vyladěný do posledního detailu, při nákupu dostanete sklenku šampaňského, jak to v luxusních obchodech bývá zvykem, prádlo vám vyndají z překrásných šuplíčků (vystaven je vždy pouze jeden kus, takže žádné prohrabování se tyčí plnou ramínek), obsluhují vás slečny v rozkošných sexy prodejních uniformách, v ikonických punčochách se švem připnutým na podvazkovém pásu a s vykukující krajkou od podprsenky … je to zkrátka zážitkové nakupování.

Agent Provocateur je britská módní značka známá zejména kolekcemi spodního prádla, nabízí ale i originální parfémy, sprchové gely a tělová mléka (kosmetická řada se dá zakoupit běžně na mnoha e-shopech, na rozdíl od prádla), které se do určité míry vážou k daným kolekcím spodního prádla. V nabídce naleznete ale i spoustu doplňků. Od bot, nálepek na bradavky, sáčků na spodní prádlo pro ochranu prádla při cestování, bičíků až po plavky, noční košilky i župánky. Značka byla stvořena, aby oslavovala a posilovala ženskost.



Kalhotky na fotce jsou ze stálé kolekce prádla nazvané The Classics, představující nejprodávanější kousky, která je v buticích i na webu zastoupena celoročně.
Tím vším mě Agent při první návštěvě pražského butiku dostal. Nutno říci, že v té době byl skutečně zásadní rozdíl mezi pořízením kousků krásného prádla zde, nebo u jiných značek. Během posledních let ale kolekce Agenta podle mě stagnují. Stále se jedná o perfektně zpracované kousky, nicméně design se do jisté míry velmi často opakuje a bývá kopírován konkurencí… Možná to byl i důvod, proč jsem si z posledních dvou kolekcí nepořídila nic.

Překrásný korzet, patřil do předloňské svatební kolekce, objednávala jsem ho online z Británie a nějak jsem neodhadla velikost vs. střih kalhotek, takže mi jsou dost  volné.... Proto moc často ven nechodí, nejspíš půjde brzo na prodej......

 

Lucka ♥

Na titulní fotce:  punčocy Agent Provocateur Amber Hold Up Black , boty Guess 

 


SHOP MY LOOK